неділю, 29 грудня 2013 р.

Коренепластика - мистецтво, що чарує уяву...

          Як Ви вважаєте, чи є бібліотека тим закладом, що повинен знайомити своїх відвідувачів та читачів з культурним розвитком рідного села? Якщо відповідь на це питання стверджувальна, то, на мою думку, пора побачити талановитих людей, які знаходяться не десь поза межами наших країв, а поруч, з якими ми спілкуємось кожного дня.
          У селі Чорний Потік, у місцевій школі, дітей навчає талановита людина, про роботу якої відомо небагато. Лариса Щока - невизнаний спеціаліст у сфері такого незвичного та нового для нас виду мистецтва як коренепластика. Але нове і незвичне - це дуже часто щось цікаве і дає змогу подивитись на світ з іншого ракурсу. І хай складне слово "коренепластика" не відлякує від головного...
         Корнепластика - це напрям, вид декоративно-прикладного мистецтва, самобутня творчість, пов'язане з виготовленням скульптур з прикореневих наростів на деревах, що виросли в основному на заболоченій місцевості, через що вони мають незвичайні форми. Після спеціальної підготовки (не враховуючи часу на пошук необхідної заготовки, очищення та сушіння), для роботи, в основному, застосовується деревина твердолистих порід дерев.
         Дана публікація допоможе ознайомитись з найкращими роботами майстра. До речі, талант Лариси Щоки не обмежується лише роботами з коренепластики. Нижче представлені також художні картини автора.









Немає коментарів:

Дописати коментар